Workshop Businessmodel innovatie in de zorg

Op woensdag 9 mei april 2018 kun je de eendaagse workshop Businessmodel innovatie in de zorg volgen. Centraal staan het verbeteren en vernieuwen van businessmodellen en waardeproposities in de zorg met het Business Model Canvas (BMC) en Waarde Propositie Canvas (WPC). 

Georganiseerd en aangeboden door

De workshop Businessmodel innovatie in de zorg wordt georganiseerd en aangeboden door Indora Managementadvies (Sjors van Leeuwen). 

Waarom businessmodel innovatie?

Bestaande oplossingen voldoen steeds minder voor de grote uitdagingen in de zorg. Daarnaast biedt nieuwe technologie (internet, mobiel, sociale media, digitale zorg, etc.) volop kansen om de zorg beter, goedkoper en klantgerichter te maken. Kortom, er is grote behoefte aan nieuwe, betere en meer innovatieve ‘businessmodellen’ en ‘waardeproposities’ in de zorg. Veel zorgorganisaties worstelen met de vraag hoe men tot nieuwe, betere en innovatieve businessmodellen komt.  

Onderwerpen workshop 

De workshop Businessmodel innovatie in de zorg geeft je in één dag:

  • Handvatten voor het ontwikkelen van innovatieve businessmodellen en waardeproposities.
  • Voorbeelden van (succesvolle) businessmodellen, businessmodel-patronen en waardeproposities.
  • Handvatten voor het gebruik van het Business Model Canvas (BMC).
  • Handvatten voor het gebruik van het Waarde Propositie Canvas (WPC).
  • Inzicht in de rol van marketing en zorgmarketeer.
  • Inzichten, ideeën, tools, tips, voorbeelden.
  • Delen van kennis en ervaring.

De workshop kent twee delen:

  • In de ochtend staat businessmodel innovatie centraal met de methode Business Model Generation en het Business Model Canvas (BMC).
  • In de middag staat waardepropositie innovatie centraal met de methode Waarde Propositie Ontwerp en het Waarde Propositie Canvas (WPC).

De workshop vormt een goede introductie en start voor het verbeteren van bestaande en bedenken van nieuwe businessmodellen en waardeproposities in de zorg met behulp van de canvasmethode. Je gaat zelf aan de slag met het Business Model Canvas (BMC) en Waarde Propositie Canvas (WPC). Er is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaring met andere deelnemers.

Programma

Datum: 9 mei 2018.
Tijd: 09.30 uur – 16.30 uur.

Locatie

Regio Arnhem-Utrecht (wordt nader bepaald).  

Prijs

€ 450,-  /  Leden krijgen 20% korting  /  excl. btw.

Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de workshop kosteloos per email afmelden. 
Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.

Voor wie?

Voor marketing-/communicatieprofessionals, managers, beleidsmakers en innovatiemanagers in de zorg die meer willen weten over het ontwikkelen van nieuwe innovatie businessmodellen in de zorg.  

In-company

Deze workshop kan ook in-company gegeven worden. Neem daarvoor contact op met Sjors van Leeuwen van Indora Managementadvies.