Inspiratiesessie Hoe wendbaar is jouw zorg(marketing)organisatie?

Op woensdag 19 februari 2020 organiseren we de inspiratiesessie Hoe wendbaar is jouw zorg(marketing)organisatie? over snel, wendbaar en marktgericht ondernemen in de zorg.

Sneller, wendbaarder en meer ‘agile’

De gezondheidszorg is sterk in beweging. De veranderingen volgen elkaar steeds sneller op en de impact van veranderingen is steeds groter. Zorgorganisaties moeten sneller en wendbaarder worden om te kunnen overleven.

Uit onderzoek blijkt dat het verandervermogen van veel zorgorganisaties onvoldoende is. Zo heeft bijna een derde van alle zorgwerknemers weinig tot helemaal geen vertrouwen in het verandervermogen van zijn organisatie. Dat constateert ING ook: “Zorgorganisaties moeten voldoende flexibiliteit creëren in hun organisatie. Traditionele verdienmodellen in de zorg staan onder druk, wat ruimte geeft aan nieuwe, innovatieve businessmodellen.”

Kortom, zorgorganisaties moeten sneller, wendbaarder en meer ‘agile’ worden, van de top tot op de werkvloer. Maar wat is wendbaar ondernemen precies, hoe pak je dat aan, wat zijn belangrijke aandachtspunten en succesfactoren? En wat wordt wordt of is de rol daarbij van marketing en de zorgmarketeer? Dat zijn de centrale thema’s van deze inspiratiesessie.

Programma en sprekers

13.15  Inloop en ontvangst.

13.30  Opening door Sjors van Leeuwen, coördinator Zorgmarketingplatform.

13.40  Presentatie over de wendbare zorgorganisatie en het wendbaarheidscanvas.

14.15  Netwerkbreak.

14.45  Test de wendbaarheid van jouw zorg(marketing)organisatie en aan de slag met het wendbaarheidscanvas.

16.30  Einde bijeenkomst.Deelnemers ontvangen het boek Wendbare strategie op één A4 met het wendbaarheidscanvas. De inspiratiesessie wordt samen met Management Talent, kennispartner van het Zorgmarketingplatform, georganiseerd.

Locatie

Regio Utrecht-Arnhem (nader te bepalen).

Prijs

€ 75,-  /  Voor leden: € 50,-  /  excl. btw.

Inclusief het boek Wendbare strategie op één A4 met wendbaarheidscanvas.

Je kunt tot drie weken voorafgaand aan de bijeenkomst kosteloos per email afmelden.
Daarna is het volledige bedrag verschuldigd. Je kunt ook een plaatsvervanger sturen.

Voor wie?

De bijeenkomst is toegankelijk voor marketing- en communicatiemedewerkers, beleidsmedewerkers, bestuurders, directeuren en managers van zorgorganisaties en van leden van het Zorgmarketingplatform. Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.