Zorgmarketing in de Media: week 25, 2024

Op welke manier kwam zorgmarketing de afgelopen week in de media? Wij scanden het nieuws voor je en maakten een selectie. De ‘picks’ van deze week:

Gezondheidsramp in de maak

Het zal niemand ontgaan zijn. Gezondheidsorganisaties hebben alarm geslagen voor een naderende gezondheidsramp. Ongezonde leefstijl en personeelstekort zullen de komende jaren alleen maar toenemen. Interessant voor marketeers die zich richten op preventie en werving. Lees er meer over in dit artikel.

Leven met Gilles de La Tourette

In dit mooie interview lees je hoe enkele mensen met Gilles de la Tourette het leven aanpakken. Alle drie de cliënten zetten zich zo in om het gesprek over Tourette, en andere beperkingen te normaliseren. Ook marketing- en communicatiespecialisten zouden hier aandacht aan moeten besteden. 

Hey, het is oké

Begin deze maand lanceerde het ministerie van VWS een campagne om meer aandacht te besteden aan mentale gezondheid onder jongeren. Op de website Heyhetisoké.nl worden jongeren geholpen om het gesprek over mentale gezonheid te openen. Het blijft een lastig onderwerp en er zal zeker meer vraag komen voor verdere campagnes. Een mustread voor communicatiespecialisten in de geestelijke gezondheidszorg.

Hybride werken

Sinds de Coronacrisis is hybride werken niet weg te denken. Frank van Veen schrijft dat er echter dat leeftijd een grote rol speelt als het gaat om voorkeur voor hybride werken. Maar hij roept werkgevers vooral op om werk efficiënter in te richten, gericht op de voorkeuren van werknemers.

Bezuinigen op Jeugdzorg

De Gemeente Rotterdam gaat bezuinigen op jeugdzorg. En dat terwijl er juist enorm veel behoefte aan is. De kosten stijgen en er wordt ook meer gebruik van gemaakt, waardoor het voor de gemeente financieel onhoudbaar wordt. Zorgmarketeers en -communicatiespecialisten zullen de komende jaren flink aan de slag moeten om het belang van jeugdzorg te benadrukken.