Zorgmarketing in de media: week 23, 2024

Op welke manier kwam zorgmarketing de afgelopen week in de media? Wij scanden het nieuws voor je en maakten een selectie. De ‘picks’ van deze week:

Lekker praktisch

Om het ons makkelijk te maken heeft Frankwatching tien topics die relevant zijn voor marketeers in 2024 op een rijtje gezet. De toepasbaarheid van AI en de risico’s van AI-gebruik, hoe je je online bereik moet vergroten, én tools om je werkefficientie te vergroten, het komt aan bod in dit artikel.

Schrijfvaardigheid en AI?

Dat het belangrijk is om schrijfvaardigheid op peil te houden, zullen we niet ontkennen. In dit artikel bespreekt Kim Pot op Frankwatching hoe toenemend AI-gebruik schrijfvaardigheid beïnvloedt. Zowel positief als negatief. En hoe jij kunt voorkomen dat jouw schrijfvaardigheid erdoor op achteruitgaat.

Een nieuwe blik op SEO

AI-ondersteunde zoekmachines kunnen complexere en grotere vraagstukken beantwoorden in enkele secondes. Michelle de Zeeuw schrijft op Frankwatching hoe ons online zoekgedrag daardoor verandert. Dat zorgt er dus ook voor dat marketeers SEO op een andere manier moeten gaan gebruiken.

Waarom (en hoe) jij datagedreven marketing moet gebruiken

Baggr schrijft hoe je op een makkelijke en toegankelijke manier kunt beginnen met data-gedreven marketing. Hierdoor krijg jij bijvoorbeeld het overzicht welke online posts wél werken en welke juist niet. En kun je het natuurlijk ook bijstellen.

Langer zelfstandig wonen voor mensen met dementie

In dit artikel van Laura van Elst lees je over hoe de leergang Active ageing gebruikt wordt door zorgbedrijf tanteLouise. Zelfredzaamheid van mensen met dementie wordt hiermee dusdanig vergroot, dat ze thuis leren wonen. Dat is een welkome oplossing voor de huidige personeelstekorten in de zorg. Meer weten? Lees het hier:

Nieuwe samenwerking gaat design en ouderenzorg combineren

Actiz en de Dutch Design Foundation zijn begonnen aan een samenwerking: het What if Lab. Vraagstukken uit de ouderenzorg worden vanuit een design-perspectief benadert. In dit artikel lees jij waarom dat tot positieve veranderingen in de ouderenzorg gaat leiden.

Onderzoek naar digitaal zorggebruik in de gehandicaptenzorg

Bij Klik wordt er onderzoek gedaan naar hoe digitaal contact met zorgverleners de gehandicaptenzorg beïnvloedt. Digitaal zorggebruik is de laatste jaren flink toegenomen. Belangrijk dus om op de hooge te blijven van de effecten van digitale zorg.