Whitepaper: Zo denkt Nederland over levensloopbestendig wonen & zorg op afstand

Hoe kijken verschillende leefstijlen naar de oplossing voor zorg en vergrijzing

Nederland vergrijst en de vraag naar zorg op afstand neemt logischerwijs toe. Een oplossing ligt in het langer thuis blijven wonen van mensen. Daarvoor moeten woningen levensloopbestendig gemaakt worden. Een andere technologische oplossing is zorg op afstand.

MarketResponse deed uitgebreid onderzoek naar de voorkeuren, houding en het gedrag van verschillende leefstijlen tegenover deze onderwerpen. De bevindingen van dat onderzoek lees je nu in deze whitepaper: ‘Levensloopbestendig wonen & zorg op afstand’.

Waarom je deze whitepaper moet lezen

  • Toekomstgerichte inzichten: Welke impact hebben technologische veranderingen op zowel jongere als oudere generaties?
  • Aanpassing aan vergrijzing: Verkrijg kennis over de noodzakelijke aanpassingen in woningen om deze geschikt te maken voor bewoners van alle leeftijden.
  • Gedragswetenschappelijke perspectieven: Ontdek de bevindingen van een grondig onderzoek, inclusief interviews met experts.
  • Segmentatie en personalisatie: Leer hoe het BSR segmentatiemodel helpt bij het onderscheiden van doelgroepen en het begrijpen van hun unieke behoeften en voorkeuren als het gaat om wonen en zorg.
  • Richting voor toekomstige ontwikkelingen: Ontvang richtlijnen en mogelijke verbeterpunten voor beleidsmakers, zorgverleners en de vastgoedsector.

Deze whitepaper is essentieel voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van wonen en zorg in Nederland. Het biedt niet alleen een momentopname van de huidige staat, maar biedt het ook handvatten richting de toekomst.

Whitepaper BSR-wonen

Op 27 juni deelt Marketresponse de inzichten uit het onderzoek en begeleiden de discussie hoe je daar als organisatie in wonen zorg-welzijn het beste mee om kunt gaan. Meld je aan en doe mee!